2010 Committee on Korean Materials (CKM) Ad hoc Session Agenda

7:00 PM-9:30 PM
Wednesday, March 24, 2010
Room 305, Philadelphia Marriott Downtown

 

5 min.
7:00 - 7:05 pm

Opening and Introduction of CKM Members
-- Hana Kim,
University of Toronto

20 min.

7:05 - 7:25 pm

New Projects for the National Assembly Digital Library and Expansion of the International Cooperation: Part I, Part II

-- Eulsoon Ma, National Assembly Library

10 min.

7:25 - 7:35 pm

Questions and Answers

20 min.
7:35 - 7:55 pm

International Network for Korean Studies Librarians (INKSLIB) Communicating with the World

-- Nanyoung Kye, National Library of Korea

10 min.
7:55 - 8:05 pm

Questions and Answers

20 min.
8:05 - 8:25 pm

Task Force Report on Collective Subscription of Korean e-Resources

-- Mikyung Kang, Harvard University

-- Sun-Yoon Lee, University of Southern California

-- Miree Ku, Duke University

-- Yunah Sung, University of Michigan

10 min.
8:25 - 8:35 pm

Questions and Answers

50 min.

8:35 - 9:25 pm

Library of Congress Revised Korean Romanization Rules

Open Q & A

(please review the information and prepare your questions beforehand)

-- Moderator: Elaine Hyojoung Kim, Library of Congress

10 min.

9:25 9:35 pm

Batch Process in Creating Bibliographic Records Using MarcEdit

(Live Demo)

-- Mikyung Kang, Harvard University

2 min.

9:35 - 9:37 pm

Announcements and Closing
-- Hana Kim,
University of Toronto