2008 Workshop on Korean Studies Librarianship Daily Curriculum Schedule

7:30 am - 4:45 pm
March 31 (Monday), 2008

8:00 am - 3:05 pm
April 1 (Tuesday), 2008

Emory University Library

 

March 31 (Monday)

7:30 am - 8:30 am
(1 hr)

Breakfast and Welcoming remarks

8:45 am - 10:00 am
(1 hr 15 mts.)

Collection Development
-- Younghee Sohn and Hana Kim

10:00 am - 10:30 am
(30 mts.)

Acquisitions
-- Younghee Sohn and Hana Kim

10:30 am - 10:45 am
(15 mts.)

Break

10:45 am - 12:15 pm
(1.5 hrs)

Korean fee-based and free online resources
-- Mikyung Kang and Sun-yoon Lee

12:15 pm - 1:30 pm
(1 hr 15 mts.)

Lunch

1:30 pm - 3:00 pm
(1.5 hrs)

Cataloging: Monographs
-- Yunah Sung and Hee-sook Shin

3:00 pm - 3:15 pm
(15 mts.)

Break

3:15 pm - 4:45 pm
(1.5 hrs)

Techonolgy and library services, etc.
-- Wooseob Jeong and Sun-yoon Lee

 

April 1 (Tuesday)

8:00 am - 9:00 am
(1 hr)

Breakfast

9:00 am - 10:30 am
(1.5 hrs)

Cataloging Serials, multi-volumes, and electronic resources
-- Chang Soon-young

10:30 am - 10:45 am
(15 mts.)

Break

10:45 am - 11: 30 pm
(45 mts.)

English/Korean Print Reference Resources
-- Hyokyoung Yi

11:30 am - 12:15 pm
(45 mts.)

English On-line Databases related to Korean subjects
-- Kyungmi Chun

12:15 pm - 1:30 pm
(1 hr 15 mts.)

Lunch

1:30 pm - 3:00 pm
(1.5 hrs)

Romanization and Word Division
-- Young Ki Lee

3:00 pm - 3:05 pm
(5 mts.)

Closing remarks