2012 Joint Program of Committee on Public Services & Committee on Technical Processing
(Sheraton Centre Toronto Hotel, Dominion Ballroom South)
Wednesday, March 14, 2012
Discovery, Delivery, and Dissemination of Information in a Multilingual and Multicultural Environment
1:20 p.m. – 1:25 p.m. (5 min.)
Introduction of the joint program by Jidong Yang and Shi Deng
1:25 p.m. – 2:15 p.m. (50 min.)
SESSION ONE: INTRODUCTION TO THE SEMANTIC WEB AND LIBRARY LINKED DATA
- 1:25 p.m. – 2:05 p.m. (40 min.)
Introduction to the Semantic Web and Library Linked Data
Guest speakers: Marlene van Ballegooie, Metadata Librarian and Alastair Boyd, Head of Cataloguing at the University of Toronto Libraries
- 2:05 p.m. – 2:15 p.m. (10 min.)
2:15 p.m. – 2:25 pm. (10 min.) Break
2:25 p.m. – 3:20 p.m. (55 min.)
SESSION TWO: DISCOVERY, DELIVERY, AND DISSEMINATION OF INFORMATION IN A MULTILINGUAL AND MULTICULTURAL ENVIRONMENT: THE PUBLIC SERVICES' PERSPECTIVE
- 2:25 p.m. – 2:40 p.m. (15 min.)
"Building Relevance within the Classroom"
By Shirin Eshghi, Japanese Language Librarian, University of British Columbia
- 2:40 p.m. – 2:55 p.m. (15 min.)
"Integrating Digital Collections into the Liberal Arts Curriculum: A case study of Shansi Digital Collection at Oberlin College Library"
By Xi Chen, East Asian and Web Development Librarian, Oberlin College Library
- 2:55 p.m. – 3:10 p.m. (15 min.)
"Turn Library Instruction on its Head: Capturing Information Literacy in a Blended Learning Model"
By Asako Yoshida, Reference Librarian, Elizabeth Dafoe Library, University of Manitoba